Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Κέρκυρα | Στο νοσοκομείο το μηχάνημα ανίχνευσης του Cov-id19

Κέρκυρα | Στο νοσοκομείο το μηχάνημα ανίχνευσης του Cov-id19

50

Μια σημαντική ημέρα ξημέρωσε σήμερα στην Κέρκυρα, καθώς εφθασε στο νοσοκομείο του νησιού το πολυπόθητο μηχάνημα ανίχνευσης του Cov-id19 και άλλων ασθενειών.

Το παρών στη παράδοση του μηχανήματος έδωσαν ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ,  Στέφανος Γκίκας, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου ,  η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Σύλλογου  Δημήτρης Καλούδης και φυσικά ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδας Ρουμπάτης.

Πρόκειται για ένα μηχάνημα το οποίο αποτελούσε διακαή πόθο τόσο των πολιτών στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας όσο και των τουριστικών φορέων που προκειμένου να προσελκύσει τουρίστες στο νησί.

Τα ευχάριστα νέα δεν τελειώνουν εδώ καθώς ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας εξήγγειλε την έλευση δεύτερου μηχανήματος στο νησί, μετά από απόφαση του ΈΟΔΥ αναμένεται να προσφερθούν μηχανήματα και στα άλλα νησιά.

Πρόκειται για μια αγορά που το κόστος της ανέρχεται στα 30 χιλιάδες ευρώ και έγινε στο πλαίσιο της οικονομικής βοήθειας που παρέχει στο νοσοκομείο ο Τραπεζικός λογαριασμός που δημιουργήθηκε από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους φορείς που ήταν χρηματοδότες αυτής της προσπάθειας οι οποίοι ήταν ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ο ΟΛΚΕ , ο σύλλογος Φάρος Ζωής, ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και το Επιμελητηρίο.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας αφού ευχαριστησε τους φορείς σημείωσε πως το μηχάνημα θα τεθεί σε λειτουργία το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: www.startmediacorfu.gr