Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Κέρκυρα- Σύσκεψη της Περιφέρειας με φορείς για το “κυκλοφοριακό στο Σολάρι”

Κέρκυρα- Σύσκεψη της Περιφέρειας με φορείς για το “κυκλοφοριακό στο Σολάρι”

42

Σύμφωνα με την ανάρτηση της Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε Κέρκυρας Μελίτας Ανδριώτη:

Η Χωρική Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Μανώλης Ορφανουδάκης, συγκάλεσαν σύσκεψη στην αίθουσα του Περ. Συμβουλίου στο κτήριο της Π.Ε Κέρκυρας με θέμα την επίλυση του προβλήματος του κυκλοφοριακού φόρτου στη περιοχή ‘Σολάρι’.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, του Επιμελητηρίου,του Εμπορικού Συλλόγου, της AOCTA, του Συλλόγου Τουριστικών Λεωφορείων και φυσικά εκπρόσωποι των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής.

Παρόντες επίσης ήταν ο Δ/ντης και η Προισταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Έγινε ενημέρωση από τους δύο Αντιπεριφερειάρχες και την υπηρεσία για τον προγραμματισμό των ενεργειών της Περιφερειακής Άρχης για την οριστική επίλυση του προβλήματος του κυκλοφοριακού φόρτου στην συγκεκριμένη οδό με την δημιουργία κόμβων σε ορισμένα σημεία της οδού, καθώς και με την δημιουργία 2 χώρων στάθμευσης (χωρητικότητας 100 θέσεων έκαστο).

Έγινε ευρεία συζήτηση για την εύρεση προσωρινής λύσης ενόψη της τουριστικής περιόδου με κατάθεση απόψεων όλων των παρευρισκομένων.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη με την Αστυνομική Δ/νση Κέρκυρας και την Τροχαία προκειμένου να επεξεργαστούν όλες οι προτάσεις και να οριστικοποιηθούν τα μέτρα.

Πηγή: www.startmediacorfu.gr