Αρχική Ιόνια Νησιά Με κόντρα ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου – Τι θέματα συζητήθηκαν

Με κόντρα ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου – Τι θέματα συζητήθηκαν

74

Η συνεδρίαση άρχισε με αντιπαράθεση Αλεξάκη-Γαλιατσάτου με αφορμή τη συνεργασία του πρώτου με την παράταξη της πλειοψηφίας.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Αλεξάκης καταλόγισε στην παράταξη της ΑΝΑΣΑ ότι, «με προσωπικές ύβρεις και επιθέσεις διεκδικώντας τίτλους ηθικής που δε δικαιούται, εξαιτίας όσων έγιναν τα προηγούμενα πέντε χρόνια, που ήταν στη διοίκηση της περιφέρειας, προσπαθούν με θράσος να ακυρώσουν κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συνεργασίας,».

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Παράταξης «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» :

«Ακούσαμε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το Σάββατο 5 του Οκτώβρη 2019 τη δήλωση των μελών της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» του κ. Γαλιατσάτου, για τη συνεργασία παρατάξεων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Παρακολουθούμε έντρομοι, πλέον, τον χωρίς όρια πολιτικό και ηθικό κατήφορο της παράταξής αυτής και του επικεφαλής της.
Η παράταξη που έχει τεράστια ευθύνη για την κακή κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα νησιά μας μετατρέπεται αυτόκλητα, ένα μήνα μετά την απομάκρυνσή της από τη διοίκηση, σε τιμητή και υπερασπιστή των δικαιωμάτων της τοπικής κοινωνίας και σε κακοπροαίρετο κριτή των αυτονόητων ενεργειών και στάσεων, για την επίτευξη του στόχου της απλής αναλογικής στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση.
Η επικοινωνιακή τακτική της παράταξης αυτής, η ρητορική της σύγκρουσης, η ανήθικη προσωπική επίθεση κατά καταξιωμένων στελεχών, αναδεικνύει απωθημένα, που δεν έχουν θέση στον αυτοδιοικητικό πολιτισμό μας και είναι απαράδεκτα. Η πρακτική αυτή δε θα μείνει αναπάντητη, αφού φαίνεται ότι η αγνόηση των δημοσιοποιημένων προκλήσεων και η σιωπή μας μέχρι σήμερα, δεν ερμηνεύτηκαν σωστά και θεωρήθηκαν αδυναμία.
Με τις αντιδημοκρατικές πρακτικές που ακολουθεί ο κ. Γαλιατσάτος δεν μπορεί να αποτελέσει σήμερα εγγύηση και αξιόπιστη δύναμη της κοινωνίας των Ιονίων νήσων και δεν υπάρχουν εχέγγυα ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο.
Με προσωπικές ύβρεις και επιθέσεις διεκδικώντας τίτλους ηθικής που δε δικαιούται, εξαιτίας όσων έγιναν τα προηγούμενα πέντε χρόνια, που ήταν στη διοίκηση της περιφέρειας, προσπαθούν με θράσος να ακυρώσουν κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συνεργασίας, προσδιορίζοντας ως αυτοσκοπό της δράσης τους τη στείρα και ανούσια αντιπολίτευση και σκοπό την αδυναμία διοίκησης από την εκλεγμένη πλειοψηφία στην περιφέρεια.
Αυτοί που θα έπρεπε να υπερασπίζονται την ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, αυτοδιοίκηση που θα διατηρεί την πολιτική της αυτονομία και δεν θα ετεροκαθορίζεται, αυτήν που θα έχει ως αποκλειστικό γνώμονα της δράσης της τις ανάγκες του λαού, τη βούληση των πολιτών επικαλούνται και νομιμοποιούν την κομματική παρέμβαση στη λειτουργία των αυτοδιοικητικών παρατάξεων, μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο, αγνοώντας όσα συνέβησαν στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.
Αυτό και μόνο είναι ικανό να αναδείξει τις εμμονές τους και τον κομματισμό που επιχείρησαν να εγκαθιδρύσουν στη κοινωνικοπολιτική λειτουργία τους και στις πρακτικές τους ως περιφερειακή διοίκηση.

Αυτά είναι μερικά από αυτά που ειπώθηκαν στο δελτίο τύπου της «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» .

Στην συνέχεια υπήρξε ενημέρωση από τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες  των Περιφερειακών Ενοτήτων για την αντιμετώπιση φαινομένων πολιτικής προστασίας,  έγινε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη, ανέφερε και τα εξής:

«Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κέρκυρας, σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία, είναι υπεύθυνο για την πρόληψη, την ετοιμότητα, την αντιμετώπιση και τη διαχείριση των συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.

Στο πλαίσιο αυτό ενεργεί για το σχεδιασμό, την οργάνωση και το συντονισμό σε θέματα πρόληψης, ενημέρωσης, εκπαίδευσης και αντιμετώπισης των καταστροφών ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, καθώς και τη διάθεση και το συντονισμό της δράσης του απαραίτητου δυναμικού και μέσων προς την κατεύθυνση αυτή.

Σκοπός είναι η προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές που προκαλούν καταστάσεις αποσταθεροποίησης της κανονικότητας της καθημερινής ζωής και η επαναφορά των πραγμάτων σε κανονικές συνθήκες.

Πηγή: www.startmediacorfu.gr