Μερόπη Υδραίου | «Κάτω από 30.000.000€ το κόστος του εργοστασίου απορριμμάτων στην Κέρκυρα»

1038

Μικρότερο θα είναι τελικά το κόστος της κατασκευής του εργοστασίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Κέρκυρα, τουλάχιστον σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που πήρε η Μερόπη Υδραίου, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε στην Αθήνα, από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο.

Σύμφωνα με την νέα δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, με την οποία επικοινώνησε το Start, το κόστος θα πέσει κάτω από τα 30.000.000€ κι ενώ αρχικά είχε εκτιμηθεί γύρω στα 33.000.000€.

Σύμφωνα με την κα Υδραίου μάλιστα, δεν αποκλείεται τις προσεχείς μέρες να πέσουν και οι απαραίτητες υπογραφές για την ένταξη του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΥΜΕΠΕΡΑΑ και του ΕΣΠΑ, ώστε το εργοστάσιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Νομού Κέρκυρας ν’ αρχίσει να παίρνει «σάρκα και οστά».

Σε ότι αφορά το παραλιακό μέτωπο, σύμφωνα με την κα Υδραίου και μετά τις επαφές που είχε στην πρωτεύουσα, οι εξελίξεις σχετικά με την παραχώρησή του στο Δήμο δεν θα πρέπει ν’ αναμένονται άμεσα. Οι διαδικασίες θα «τρέξουν» σίγουρα μετά τις εκλογές και μετά την αλλαγή της κυβέρνησης.

Α.Άγας

Πηγή: https://www.startmediacorfu.gr/featured/meropi-ydreou-kato-apo-30-000-000e-to-kostos-tou-ergostasiou-aporrimmaton-stin-kerkyra/