Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Συζήτηθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Α.Αυλωνίτη για το Αχίλλειο (video)

Συζήτηθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Α.Αυλωνίτη για το Αχίλλειο (video)

77

Σήμερα, στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων συζητήθηκε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Αυλωνίτη με θέμα την αποκατάσταση της εικόνας εγκατάλειψης του «Αχιλλείου» ανακτόρου κατά την οποία, από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Βουλευτής , κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ.Αυλωνίτης επεσήμανε με παραστατικό τρόπο και δια φωτογραφιών, τις οποίες προσκόμισε, την υφιστάμενη –απαράδεκτη- και επικίνδυνη εικόνα που παρουσιάζει το Αχίλλειο και ειδικότερα, ο πρώτος όροφος, ο οποίος είναι ένας τεράστιος ερειπιώνας που αποδεικνύει την πλέον των δύο δεκαετιών εγκατάλειψη του Μουσείου.

Ζήτησε δε την παραίτηση της διοίκησης της ΕΤΑΔ και οποιουδήποτε άλλου πολιτικά υπευθύνου. Επιπλέον, τόνισε ότι το «Αχίλλειο» χρειάζεται εντός των αμέσως προσεχώς ημερών τεχνική παρέμβαση διότι θεωρεί ότι, λόγω του επικείμενου χειμώνας και των βροχοπτώσεων θα επέλθουν, ασυγκρίτως μεγαλύτερες βλάβες όχι μόνο στις οροφογραφίες, ελαιογραφίες, στους ζωγραφικούς πίνακες, στον κινητό αρχαιολογικό πλούτο, αλλά κυρίως στηστατικότητα του όλου κτιρίου.

Πηγή: www.startmediacorfu.gr