Αρχική Ειδήσεις Διεθνή Βρετανία -γκάλοπ: Προβάδισμα 8 μονάδων ο Τζόνσον έναντι του Κόρμπιν

Βρετανία -γκάλοπ: Προβάδισμα 8 μονάδων ο Τζόνσον έναντι του Κόρμπιν

72

Προβάδισμα έξι μονάδων παίρνουν οι Συντηρητικοί του Μπόρις Τζόνσον έναντι του Τζέρεμι Κόρμπιν, σύμφωνα με γκάλοπ που έκανε η Daily Mail.

Στα αποτελέσματα του γκάλοπ ο Τζόνσον παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης με 34% έναντι 26% του κόμματος της αντιπολίτευσης, ενώ προηγείται σε έξι από τους επτά σημαντικούς τομείς της καθημερινότητας των Βρετανών. Αυτοί είναι οι τομείς της υγείας, της οικονομίας, της Αμυνας, της εργασίας, της εξωτερικής πολιτικής και του εμπορίου, ενώ αντίθετα, ο Κόρμπιν είχε προβάδισμα μόνο στον τομέα της ευημερίας κατά 7% (37% έναντι 30%).

Στην ψήφο για καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Τζόνσον παίρνει το 42% έναντι 19% του αντιπάλου του από τους Εργατικούς, ενώ για το εκλογικό αποτέλεσμα στις 12 Δεκεμβρίου, σχεδόν ο ένας στους δύο θεωρεί πως οι Τόρις θα επικρατήσουν (49%).
Γκάλοπ: Οι Βρετανοί θεωρούν λιγότερο αναξιόπιστο τον Τζόνσον

Το αποτέλεσμα του γκάλοπ είναι πολύ αρνητικό για τον Κόρμπιν, καθώς του δίνουν μείον σε βαθμολογία, όσον αφορά τα προσόντα του να καθοδηγήσει τη χώρα μετά το Brexit, σε αντίθεση με τον Μπόρις Τζόνσον, που τον θεωρούν πανέξυπνο μεν (+40), αλλά και… αναξιόπιστο (-30), σε μικρότερο βαθμό ωστόσο σε σχέση με τον αντίπαλό του (-37).
Γράφημα με γκάλοπ για εκλογές στη Βρετανία

Στο ερώτημα γιατί ο Κόρμπιν δεν ήθελε πρόωρες εκλογές, η απάντηση που κυριάρχησε με 47% ήταν γιατί «φοβόταν να μη χάσει», ενώ σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, στο ερώτημα πως θα νοιώσουν αν συμβεί αυτό, το 51% απάντησε «φόβο». Τέλος, οι μετέχοντες στο γκάλοπ, στο ερώτημα για το ποιος ευθύνεται που ο πρωθυπουργός δεν υλοποίησε την υπόσχεσή του «Brexit ή no deal Brexit ως τις 31 Οκτώβρη», οι περισσότεροι έριξαν την ευθύνη στο Κοινοβούλιο (44%) και λιγότερο στον ίδιο τον Τζόνσον (32%).

Πηγή: iefimerida.gr

Πηγή: www.startmediacorfu.gr