Αρχική Ιόνια Νησιά Aθώοι οι 26 κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση | Αρχηγός της οργάνωσης φερόταν...

Aθώοι οι 26 κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση | Αρχηγός της οργάνωσης φερόταν 37χρονος Ζακυνθινός

105

Κατέπεσε η κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και αφέθηκαν ελεύθεροι
Αθώοι κρίθηκαν για τις κατηγορίες της συγκρότησης, διεύθυνσης, ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αγορά, προμήθεια, αποθήκευση και πώληση κατ’ εξακολούθηση ναρκωτικών ουσιών σε μεγάλο αριθμό χρηστών στην Ζάκυνθο και στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, της Κυλλήνης, του Πύργου και της Αθήνας, οι 26 κατηγορούμενοι, ενώ οι περισσότεροι εξ’ αυτών καταδικάστηκαν για επιμέρους πλημμελήματα του νόμου περί ναρκωτικών.
Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελία και κατόπιν σχετικής έρευνας της Διεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Αθηνών για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που φερόταν ότι δρούσε στην περιοχή της Ζακύνθου και μετά από πολύμηνες παρακολουθήσεις συνελήφθησαν τον Σεπτέμβριο 2018, 26 άτομα από την Ζάκυνθο, την Κυλλήνη και τον Πύργο Ηλείας και οδηγήθηκαν στον ανακριτή Ζακύνθου. Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φερόταν 37χρονος Ζακυνθινός.
Το Δικαστήριο δέχθηκε τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορούμενων, που υποβλήθηκαν εγγράφως δια των συνηγόρων τους και με βάση την αποδεικτική διαδικασία κατόπιν σύμφωνης γνώμης του κ. Εισαγγελέα, έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται το κακούργημα της διεύθυνσης, συγκρότησης, ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και κήρυξε αθώους ομόφωνα τους κατηγορούμενους για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης ενώ καταδίκασε ορισμένους εξ αυτών για επιμέρους πλημμεληματικές πράξεις μόνον.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του φερόμενου ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Γεράσιμος Παπαγιαννόπουλος και Μαγδαληνή Πλεμμένου δήλωσαν αρκετά ικανοποιημένοι με την απόφαση του Δικαστηρίου, που όπως είπαν «τόλμησε μετά από πολυήμερη διαδικασία που διήρκεσε σχεδόν 2 μήνες, με άρτιο νομικό χειρισμό της υπόθεσης να αποδημήσει την δήθεν εγκληματική οργάνωση και επιτέλους ο εντολέας τους μετά από 18 μήνες άδικου εγκλεισμού να επιστρέψει στην οικία του ελεύθερος».

Πηγή:imerazante.gr

Πηγή: www.startmediacorfu.gr