Δικογραφία σε βάρος του άνδρα – κάτοικου Ιθάκης – ο οποίος με φόλες δηλητηρίασε τουλάχιστον 10 γάτες (σκληρές εικόνες)

100

Δικογραφία σε βάρος του άνδρα – κάτοικου Ιθάκης – ο οποίος με φόλες δηλητηρίασε τουλάχιστον 10 γάτες στo νησάκι Καστός που βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος κοντά στη Λευκάδα σχηματίζει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με τη Θέμιδα Βέρα, που ενημέρωσε το www.zoosos.gr, o συγκεκριμένος άνδρας πηγαίνει τρεις με τέσσερις φορές το χρόνο στον Καστό. Επισκέφθηκε το νησάκι και το χωράφι του στις 26 Αυγούστου και την επόμενη μέρα ο άνδρας της τον είδε νωρίς το πρωί κάτι να ρίχνει σε διάφορα σημεία του κτήματος του και τις αδέσποτες γάτες αλλά και τις δικές του να τρέχουν για να τραφούν. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα το δηλητήριο ήταν ανακατεμένο με γατοτροφή και φρικτό θάνατο βρήκαν όχι μόνο αδέσποτες αλλά και τα οικόσιτα γατιά.

Μέσα σε μερικά λεπτά, σύμφωνα με την κα Βέρα, τα ζώα άρχισαν να έχουν σπασμούς. Προσπάθησαν με ατροπίνες να τα σώσουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Στο μεταξύ ο δολοφόνος είχε φύγει από το νησί με καΐκι, έτσι ο σύζυγος της προχώρησε στην καταγγελία σε βάρος του 64χρονου, ο οποίος σκότωσε τα ζώα τα οποία ζουν σε μέρος που ο ίδιος δεν διαμένει καν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το έγκλημα επισημαίνει τα εξής: «Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου Βόνιτσας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 64χρονου ημεδαπού, ο οποίος τοποθέτησε σε οικόπεδο ημεδαπού δηλητηριασμένη τροφή με αποτέλεσμα να προσκληθεί ο θάνατος επτά γατών του.».

 

Η σύζυγος του αυτόπτη μάρτυρα με δημόσια ανάρτηση της στο facebook επισημαίνει τα εξής; «Φόλες φόλες Στον Καστό Λευκάδας. Απάνθρωπε…. με ποιο δικαίωμα σκοτώνεις με φόλα και βασανίζεις ένα ζώο;Πόσο άρρωστα,πόσο ανήθικα, πόσο ηλίθια είναι εκείνα τα υπανάπτυκτα όντα που βάζουν φόλες , θανατώνουν και βασανίζουν αθώα ζώα.Αλήθεια, ποιός είσαι εσύ μικρόψυχε, και ποταπέ που θα αποφασίσεις για το πότε θα πεθάνει και πώς;

Ποιος είσαι εσύ που αγοράζεις παράνομα δηλητήριο για να φτιάξεις φόλες

Με ποιο δικαίωμα εσύ υπάνθρωπε με θράσος και πονηριά ,ετοιμάζεις τον θάνατο και το βασανιστήριο για ένα άμοιρο, ανυπεράσπιστο πλάσμα;

Ποια αρρώστια, ποια άγρια ένστικτα σε οδηγούν σε αυτή τη νοσηρή πράξη;Πόση απανθρωπιά και ποια δολοφονική αίσθηση σε κυριεύει;

Πόσα Ψυχολογικά προβλήματα, ποιες κληρονομικές… συνήθειες κουβαλάς;Δεν είσαι και δεν πρέπει να λέγεσαι «άνθρωπος» αφού βασανίζεις ότι πιο αθώο και άδολο υπάρχει στη φύση.Μάθε λοιπόν ότι ο νόμος τιμωρεί τη δηλητηρίαση και τον βασανισμό των ζώων, και πως ο χρόνος σου θα τελειώσει ,υπάρχουν άνθρωποι με την ουσιαστική σημασία της λέξης ….που αγαπούν αληθινά νοιάζονται , φροντίζουν τα ζώα, και επαγρυπνούν γι’ αυτά. Ο πόνος και η αγανάκτηση επιστρέφουν σε υπανθρώπους σαν και σένα.

Και εσύ πολιτεία και πολίτες του Καστού βρείτε τρόπο να προφυλάξετε τα πλάσματα του Θεού που δεν ζητούν πολλά μόνο λίγη φροντίδα και μέριμνα .Χτυπήστε και τιμωρήστε όλους αυτούς τους εγκληματίες που δρουν ανεξέλεγκτα.Και μην κρύβεστε κάθε φορά που συμβαίνει. Είναι υποχρέωση μας… είναι ο πολιτισμός μας Επιτέλους!!!! Για τα ζώα του Καστού,που ο διεστραμμένος εγκληματίας στέρησε με βάναυσο τρόπο τη ζωή τους.».