Αρχική Ιόνια Νησιά Δυναμική κινητοποίηση από τους συνταξιούχους του νησιού – Επέδωσαν ψήφισμα στις αρχές

Δυναμική κινητοποίηση από τους συνταξιούχους του νησιού – Επέδωσαν ψήφισμα στις αρχές

78

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες οι συνταξιούχοι του νησιού μας, έξω από το κτήριο της Αντιπεριφέρειας, σύμφωνα με το σχετικό κάλεσμα του Δ.Σ του σωματείου των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Ακολούθησε πορεία στο Δήμο όπου επιδόθηκε ψήφισμα συγκέντρωση των συνταξιούχων Ζακύνθου προς το Βουλευτή, τον Αντιπεριφερειάρχη και το Δήμαρχο.

Στο ψήφισμα κάνουν λόγο για τις περικοπές που έχουν υποστεί, ενώ τα αιτήματα που διατυπώνουν αφορούν στις αυξήσεις των συντάξεων και προσδιορισμό της κατώτατης σύνταξης, στην κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, στην επαναφορά των δώρων και του καλοκαιρινού επιδόματος, στις παροχές υγείας, στο ύψος του αφορολόγητου, στην καταβολή των παρακρατήσεων, που έχουν σημειωθεί σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Στην ανακοίνωση του ΔΣ μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα ακόλουθα: «Οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ καθώς και τα πρώτα νομοσχέδια που έφεραν στη Βουλή, δείχνουν μόνο εναλλαγή μεταξύ των δύο κομμάτων στην Κυβέρνηση και συνέχιση των αντεργατικών, αντισυνταξιουχικών πολιτικών που έχουμε γνωρίσει τα προηγούμενα χρόνια. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ πατάει και αξιοποιεί την «προίκα» που παρέλαβε από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιώντας τις απαιτήσεις και τις επιταγές του ΣΕΒ, που όπως δηλώνουν οι ίδιοι ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση υλοποίησε το 60% των απαιτήσεών τους και τώρα περιμένουν από την παρούσα Κυβέρνηση να υλοποιήσει το άλλο 40%. Η Ομοσπονδία μας, το Σωματείο μας και όλο το συνταξιουχικό κίνημα της χώρας, ούτε νομιμοποιήσαμε ό,τι μέχρι σήμερα μας έχει αφαιρεθεί ούτε πρόκειται να το νομιμοποιήσουμε, είμαστε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική από όποιον και να εφαρμόζεται. Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα αλλά Συντάξεις, Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, Δημόσια Υγεία για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Απορρίπτουμε την λογική του ό,τι έγινε, έγινε. Δεν δανειστήκαμε από κανέναν, δεν χρωστάμε σε κανέναν δανειστή. Η συνταγματικότητα ή όχι ενός νόμου πρέπει να κρίνεται με ταξικά κριτήρια, δηλαδή ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες των αιτήσεων για αναδρομικά και επανυπολογισμούς, μην χαλάτε χρήματα για δικαστήρια, αγώνας και πίεση για πολιτικές αποφάσεις που να εξυπηρετούν τις δικές μας ανάγκες».

syntaxiouxoi_perifereia

STASINOPOULOS Γιώργος Στασινόπουλος – Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου
«Δεν σας κρύβω ότι ο σύλλογος ο δικός σας είναι το μέλλον το δικό μας, άρα ένας σύλλογος αξιοπρεπής και παραγωγικός φροντίζει και για τη δική μας γενιά. Πρέπει να στηρίξουμε τον σύλλογο των συνταξιούχων. Εμείς ως Περιφέρεια θα είμαστε δίπλα σε όλα τα προβλήματα. Δρομολογούνται αλλαγές σε επίπεδο κυβερνητικό. Εμείς θα αγωνιστούμε και θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε όσο γίνεται περισσότερα αιτήματα. Στο πρόσωπο το δικό σας φαίνεται η διαδρομή της κοινωνίας μας».

SOFOS Παναγιώτης Σοφός – Πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων Ζακύνθου
«Το σωματείο μας πραγματοποίησε διαμαρτυρία στην Περιφέρεια και στον Δήμο. Το ψήφισμα της συγκέντρωσης το παραδώσαμε στην Περιφέρεια και στο Δήμο και απαιτούμε τη συμπαράστασή τους. Ζητάμε να συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί οι συνταξιούχοι πλήττονται από τα μέτρα των κυβερνήσεων και χρειάζονται τη στήριξη των φορέων της πόλης, ώστε να διεκδικήσουν όλα αυτά που τους ανήκουν και τους έχουν κλαπεί με κυβερνητικούς νόμους. Προβλήματα είναι το δώρο των Χριστουγέννων που έχει κοπεί, είναι η μείωση των συντάξεων κατά 50%. Το 70% των συνταξιούχων παίρνει κάτω από 700 ευρώ σύνταξη. Αυτά διεκδικούμε. Πιστεύουμε ότι τα λόγια που ακούμε για δικαστικές αποφάσεις δεν απαντούν στα προβλήματα των συνταξιούχων»

ALIAZHS Γιώργος Αλιάζης – Γραμματέας Σωματείου Συνταξιούχων Ζακύνθου
«Κάναμε μια διαμαρτυρία για όλα τα ζητήματα που τυραννούν το συνταξιούχο. Έχουν να κάνουν με τις περικοπές των συντάξεων, την υγεία, τα φάρμακα. Ζητάμε να μας δοθούν πίσω όσα έχουν κοπεί από τις συντάξεις μας. Είναι λεφτά τα οποία έχουμε πληρώσει. Προσπαθούμε μέσα από τον αγώνα να δηλώσουμε ότι επαίτες στον 21 αιώνα δεν θα γίνουμε. Πρέπει να πάρουμε πίσω ό,τι μας έχουν κλέψει»

Πηγή: www.startmediacorfu.gr