Αρχική Ιόνια Νησιά Εκπληκτικό video απο το βυθισμένο στην Ιθάκη αεροπλάνο Bauefighter KV930. Εντυπωσιακές εικόνες!

Εκπληκτικό video απο το βυθισμένο στην Ιθάκη αεροπλάνο Bauefighter KV930. Εντυπωσιακές εικόνες!

41
0

H έρευνα για τον εντοπισμό του Bauefighter ξεκίνησε από το Aquatic Diving Team με επικεφαλής τον Μάκη Σωτηρόπουλο έπειτα από πληροφορίες του Γιώργου Καρέλα και κατοίκων της Ιθάκης.

Aviation-Archaeology-in-Greece-Beau-156

Η έρευνα εντοπισμού διήρκεσε τρία χρόνια καθώς οι πιθανές τοποθεσίες πτώσεις του αεροσκάφους κάλυπταν μεγάλη θαλάσσια έκταση.

Με την βοήθεια εξελιγμένου Side Scan Sonar σαρώθηκε τμηματικά η βορειοανατολική πλευρά της Ιθάκης με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του αεροσκάφους.

Aviation-Archaeology-Greece-Beau

Το Bristol 156 Beaufighter MkVI με s/n: KV930/εντοπίστηκε στις ακτές της Ιθάκης. Το μοναδικό κομμάτι που αποκολλήθηκε είναι ένα τμήμα από το ουραίου τμήμα του αεροσκάφους.

Aviation archaeology GreeceBeau1

Στις 12 Σεπτεμβρίου του 1944 και ώρα 17:05, το Beaufighter της 19 SAAF, δέχτηκε αντιαεροπορικά πυρά. Από τις βολές των αντιαεροπορικών προκλήθηκε φωτιά στον δεξιό κινητήρα με αποτέλεσμα την αναγκαστική προσθαλάσσωση κοντά στο νησί της Ιθάκης.

Το πλήρωμα του αεροσκάφους F/Lt. RA Geater (πιλότος) και F/O Stanley W Dellow (πλοηγός) διασώθηκαν με σχεδία από κατοίκους του νησιού.

Aviation-Archaeology-Greece-Beau_3

Η απώλεια του Beaufighter Mκ VI, s/n KV930/αναφέρεται στον κατάλογο Beaufighter losses in Greece 1941-1946 που επιμελήθηκε ο Μανώλης Μπαρδάνης.

GTR1ab.jpg.opt1256x750o0,0s1256x750

Φωτογραφία από το Beau κατά την επίθεση στην Ιθάκη σε γερμανικό Siebel Ferry. Αργότερα πραγματοποίησε προσθαλάσσωση σε γειτονικό κόλπο.

Το video που ακολουθει είναι του 2021 παραγωγή του Μάκη Σωτηρόπουλου.

ΠΗΓΗ: kefaloniapress

Πηγή: www.startmediacorfu.gr

Προηγούμενο άρθροΚέρκυρα: Ημερίδα για τη νόσο covid-19 απο την ΙΧΕΚ και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Επόμενο άρθροΑπίστευτη πρόκληση: Τούρκος πολιτικός άνοιξε την τουρκική σημαία μπροστά στη Βουλή – Τι είπε για τον Μητσοτάκη