Αρχική Ιόνια Νησιά Η λαμπρή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Η λαμπρή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης

201

Με μια λαμπρή εκδήλωση στην κεντρική αίθουσα του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ και ΙΘΑΚΗΣ ‘Μαρία Σκλαβουνάκη» έγινε χθες Σάββατο βράδυ η έναρξη των διήμερων εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια λειτουργίας του Επιμελητηρίου.

Παρόμοιες εκδηλώσεις εορτασμών θα γίνουν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας καθώς εφέτος και 2020 πολλά Επιμελητήρια συμπληρώνουν έναν αιώνα δράσης.

Επίσημη καλεσμένη στις εκδηλώσεις είναι η πρ. Υπουργός Λούκα Κατσέλη η οποία και θα βραβευτεί σήμερα Κυριακή για την συμβολή της στις ελληνικές οικογένειες την εποχή της μεγάλης κρίσης με το Νόμο Κατσέλη που αφορά τη προστασία της πρώτης κατοικίας.

Δεκάδες οι καλεσμένοι πρόεδροι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων τους από όλη την Ελλάδα. Έξι από αυτούς βραβεύτηκαν για την βοήθεια που έχον προσφέρει στο Επιμελητήριο της Κεφαλονιάς και τη στήριξη των τοπικών μας αιτημάτων.

Να σημειώσουμε ότι ο θεσμός των Επιμελητηρίων είναι «γνωμοδοτικός» προς το κράτος και όχι διεκδικητικός, δεν είναι συνδικαλιστικά όργανα τα Επιμεληρια αλλά φορείς μελέτης και έρευνας της τοπικής κοινωνίας ως προς την οικονομική , επαγγελματική και κοινωνική της κατάσταση.

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Σπαθής .

Την εκδήλωση παρουσίασαν η Ελένη Λουκέρη και ο δημοσιογράφος της OPEN TV Βασίλης Σπανός.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή πολύ όμορφου ολιγόλεπτου βίντεο με την ιστορία του Επιμελητηρίου.

Ο πρόεδρος Σταύρος Σπαθής καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους συναδέλφους του προέδρους και εκπροσώπους αναφερόμενος στην ομιλία του στην οικονομική κατάσταση της τοπικής αγοράς, τις συνέπειες της παρατεταμένης κρίσης και του μονόδρομου της ανάπτυξης.

Παρόντες από τη τοπική πολιτική ηγεσία ήταν Θεόφιλος Μιχαλάτος δήμαρχος Αργοστολίου και επίτιμος πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, οι αντιδήμαρχοι Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός , Σπύρος Σαμούρης, Νίκος Κουρκουμέλης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νικόλας Βαλλιανάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, ο πρ. Αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Γαλιατσάτος.

Χαιρετισμοί

Λάμπρυναν με την….. απουσία τους οι δήμαρχοι Ληξουρίου και Σάμης  Γιώργος Κατσιβέλης και Μάκης Μονιάς αντίστοιχα, αλλά δεν είδαμε ούτε και προέδρους επαγγελματικών συλλόγων από τους άλλους δήμους.  Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων χαιρέτησε ο πρόεδρός της Δημήτρης Ατσάρος.

Ομιλία για τον ευφυή τουρισμό

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Θωίδης εκ μέρους της Ομοσπονδίας Εμπορίου ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ευφυής τουρισμός, ένα πρότυπο της σύγχρονης τουριστικής ανάπτυξης».

 ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ προέδρων

Βραβεύτηκαν οι πρόεδροι επιμελητηρίων

  •  Γιάννης Χατζηθεοδοσίου , Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας
  • Παύλος Ραβάνης Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας
  • Ανδριανός Μιχάλαρος Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά
  • Δημήτρης Δημητρίου Επιμελητήριο Ιωαννίνων
  • Φώτης Δαμούλος,  Επιμελητήριο Αργολίδας
  • Γιάννης Βουτσινάς, Κεφαλονίτης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πειραιά.

 Η αδελφοποίηση

Στο τέλος της εκδήλωσης οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αθηνών , Αργολίδας και Ιωαννίνων πρότεινα την αδελφοποίησή τους με το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς , πρόταση που έγινε αποδεχτή από τον πρόεδρο Σταύρο Σπαθή.

Ανταλλαγές δώρων

Οι βραβευμένοι πρόεδροι παρέλαβαν αναμνηστικό , το σήμα του Επιμελητηρίου και από μια ανθοδέσμη αλλά και αρκετοί πρόεδροι έφεραν τα δικά τους συμβολικά δώρα στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς.

Η βραδιά έκλεισε με τον υπέροχο μπουφέ από το κέτερινγκ «ΣΤΑΤΕΡΙ» με άφθονα εδέσματα και ευκαιρία για συζήτηση μεταξύ των καλεσμένων.

Σήμερα Κυριακή στις 12 το μεσημέρι θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις στο θέατρο ΚΕΦΑΛΟΣ με την βράβευση της πρ. Υπουργού Λούκας Κατσέλη. Θα ακολουθήσει γεύμα στο εστιατόριο ΟΙΝΟΨ.

 Η συμμετοχή

Πηγή : kefaloniapress.gr

Πηγή: www.startmediacorfu.gr