Αρχική Ιόνια Νησιά Κεφαλονιά / «6 ώρες παλεύαμε με τα κύματα!» – Η συγκλονιστική περιγραφή...

Κεφαλονιά / «6 ώρες παλεύαμε με τα κύματα!» – Η συγκλονιστική περιγραφή του ναυαγοσώστη για τη διάσωση με ελικόπτερο στο Μύρτο

24

Ο Πατρινός ναυαγοσώστης Ηλίας Παπαγεωργόπουλος, βούτηξε στα νερά του Μύρτου, στην Κεφαλονιά, με 7 μποφόρ για να σώσει έναν 25χρονο και έμειναν εκεί για 6 ώρες, παλεύοντας με τα κύματα.

Μεγάλος ήταν ο κίνδυνος να χτυπήσουν στα βράχια όμως ο ίδιος ήλπιζε στην ομάδα του στην ακτή, ότι θα κάνει ότι μπορεί για τη διάσωση και των δύο νέων.

“Είχα πάει σπίτι μου μετά τη λήξη της βάρδιάς μας, μέχρι που κατά τις 20:00 με ενημέρωσε η ομάδα ότι κινδυνεύει ένας νεαρός στον Μύρτο. Αμέσως, πήγαμε όλοι μαζί στο σημείο καταστρώνοντας το σχέδιο διάσωσης. Όμως, βλέπαμε ότι ο νεαρός παρόλο που είχε πιαστεί από τις πλευστικές συσκευές μας, άρχισε να πανικοβάλλεται και να μη μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, ήταν απαγορευτικό να μπει το σκάφος μας μέσα λόγω των 7 μποφόρ. Αμέσως, βούτηξα μέσα κι έφτασα κοντά του”.

Αυτά λέει ο Ηλίας στο tempo24, απαντώντας στο τι σκέφτηκε εκείνη τη στιγμή, που βούτηξε βράδυ στον φουρτουνιασμένο Μύρτο.

“Ήξερα, ότι η ομάδα μου, θα κάνει τα πάντα για να μας σώσει. Ήμουν σίγουρος, ότι από την ακτή θα είχα τη βοήθεια που πρέπει. Είμαστε άρτια εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι. Η ομάδα μου, με πολύ μεγάλη δυσκολία λόγω των κυμάτων, μας έστειλε ένα σκοινί το οποίο μας έσωσε να μη χτυπήσουμε στα βράχια… Οι πλευστικές συσκευές πλέον δεν άντεχαν τόσες ώρες και μας πήγαινε προς τα βράχια… Το σκοινί που μας πέταξαν οι διασώστες συνάδελφοι από την ακτή, λειτούργησε σαν άγκυρα. Ευτυχώς… “.

6 ώρες πάλευαν με τα κύματα

“Ο νεαρός δεν αισθανόταν καλά. Έπρεπε να το διαχειριστώ. Σκέφτηκα λοιπόν να του μιλάω για πολλά πράγματα. Μέχρι που η κουβέντα ήρθε για τον Ολυμπιακό. Η κατάσταση δυσκόλευε. Ο νεαρός έπαθε ναυτία. Ο θόρυβος των κυμάτων δεν μας άφηνε να ακούμε τίποτα… Μέχρι που μετά από έξι ώρες είδαμε στον ουρανό το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού”.

Μέσα στις σκέψεις του νεαρού ναυαγοσώστη που έπρεπε να σώσει και να σωθεί, ήταν “Θεέ μου μη μου δώσεις αυτό που δεν μπορώ να αντέξω… Αυτό σκέφτηκα κοιτώντας τον ουρανό… Και τότε είδα τα φώτα του ελικοπτέρου… Λύτρωση. Ευτυχώς όλα καλά για το παιδί και για μένα” λέει ο Ηλίας, απαντώντας αποστομωτικά: “Βεβαίως και θα το ξανάκανα. Αυτή είναι η δουλειά μας. Γι αυτό έχουμε εκπαιδευτεί. Για να σώζουμε ανθρώπους…”.

Πηγή: tempo24.news

Πηγή: www.startmediacorfu.gr