Αρχική Ιόνια Νησιά Κεφαλονιά | ΝΥΦΙ: η διαδρομή του χειμάρρου που έπνιξε το χωριό, σε...

Κεφαλονιά | ΝΥΦΙ: η διαδρομή του χειμάρρου που έπνιξε το χωριό, σε video από drone

92

Μερικά 24ωρα μετά την τελευταία θεομηνία που «κτύπησε» για δεύτερη φορά το Νύφι, χωριό του δήμου Αργοστολίου, και καιρού επιτρέποντος το Kefaloniapress ανέβασε drone για να αποτυπώσουμε τη πορεία του νερού από την αρχή έως το τέλος.

Στο χωριό δούλευαν φουλ τα μηχανήματα της Περιφέρειας για να απεγκλωβιστούν και να καθαριστούν τα σπίτια από τις τεράστιες ποσότητες των φερτών υλικών.

Σαν από θαύμα τα κοντέινερς ενός κατοίκου του χωριού λειτούργησαν σαν ανάχωμα και έσωσαν δυο σπίτια στα οποία κοιμόντουσαν άνθρωποι. Διαφορετικά θα είχαν θαφτεί ζωντανοί κάτω από τόνους πέτρας.

Συναντήσαμε ανθρώπους που δεν κοιμούνται πια τις νύχτες από φόβο τι θα συμβεί έστω και με την απλή βροχή.  Κυνηγοί της περιοχής που ξέρουν πολύ καλά το βουνό ισχυρίζονται ότι πάνω από το χωριό υπάρχει ένας τεράστιος βράχος έτοιμος να κυλήσει!!

Ηταν εκεί και ο πρόεδρος της κοινότητας Σπύρος Βανδώρος. Προσπαθούσε και αυτός να συμμαζέψει το χωριό από το χάος που δημιούγησε η λάσπη και οι πέτρες.

Από όσα ακούσαμε φαίνεται ότι το χωριό κλείνει στην άποψη της μετακίνησης  των πέντε σπιτιών που βρίσκονται μέσα στο ρέμα. Αυτό προϋποθέτει αποζημιώσεις, γκρέμισμα και νέα οικήματα.

Κάτοικοι μας είπαν ότι οι τεράστιοι όγκοι φερτών υλικών που έπεσαν στο χωριό τους ήταν και απο τα υλικά της προηγούμενης νεροποντής πριν 40 ημέρες, τα οποία δεν είχαν καθαριστεί.  Ετσι το νέο κύμα έφερε στα «κεφάλια» των ανθρώπων και τα παλιά και τα νέα υλικά και τριπλασίασε τον όγκο τους!

Καταγγέλλουν για ολιγωρία την Περιφέρεια ως υπεύθυνο φορέα των ρεμάτων γιατί έχασε 40 ημέρες λόγω γραφειοκρατίας και προκειμένου να γίνει διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει το καθάρισμα.

Η Περιφέρεια απαντάει ότι αυτά προβλέπει ο νόμος για τους διαγωνισμούς και αυτά έπραξε.

Ότι έργα να φτιαχτούν στο βουνό είναι επικίνδυνο να ζεις μέσα στο ρέμα. Οι εικόνες που κατέγραψε το drone του Kefaloniapress για το τι συμβαίνει πάνω στο βουνό και στη ροή του ρέματος είναι τρομακτικές.

Δείτε:

Πηγή:kefaloniapress.gr

Πηγή: www.startmediacorfu.gr