Οδηγοί ταξί καταδίωξαν ιδιώτη που μετέφερε παράνομα τουρίστες

84

Ολοένα αυξανόμενα τα περιστατικά ιδιωτών που αποφασίζουν να μετατρέψουν τα αυτοκίνητα και τα φορτηγάκια τους σε…ταξί παίρνοντας «κούρσες» ακόμα και μέρα μεσημέρι χωρίς να διαθέτουν καμία άδεια που να τους επιτρέπει τη δράση αυτή. Ακόμα ένα φαινόμενο ενδεικτικό της απίστευτης θρασύτητας κάποιων στη Ζάκυνθο που φανερώνει όχι μόνον παντελή αδιαφορία για τους νόμους αλλά και για τους συμπολίτες τους των οποίων δεν διστάζουν να πάρουν τη δουλειά… χωρίς οι ίδιοι βέβαια να επιβαρύνονται με τα έξοδα – με τη φορολογία ανάμεσά τους – του να το εξασκούσαν ως νόμιμο επάγγελμα.

Σκηνικό καταδίωξης από ταινία
Σύμφωνα με καταγγελία οδηγού στο πιο πρόσφατο περιστατικό όλα ξεκίνησαν σε δημοφιλές beach bar – εστιατόριο που βρίσκεται επί γνωστής παραλίας του Βασιλικού. Ιδιοκτήτες ταξί που βρίσκονταν εκεί με τα οχήματά τους παρατήρησαν «ένα βανάκι χωρίς χαρτιά, χωρίς τίποτα, να παίρνει κάποιους πελάτες. Αποφάσισαν να τον πάρουν στο κατόπι. Εξελίχθηκε ένα κυνηγητό ανάμεσα στα ταξί και στο βανάκι το παράνομο». Σύμφωνα με τη καταγγελία «Κατάφεραν τελικά να τον σταματήσουν στο ύψος του Ξηροκάστελλου και του έκλεισαν το δρόμο. Το βανάκι προσπάθησε να γυρίσει προς την επιχείρηση για να αφήσει τους πελάτες». Ωστόσο μάταια καθώς σύμφωνα με τον οδηγό τον είχαν κλείσει «Δε μπόρεσε να φύγει καλέσαμε την αστυνομία και ήρθε για τα περαιτέρω».

Περισσότερους ελέγχους απαιτεί ο Σύλλογος Ραδιοταξί
Το ζήτημα είναι πως το πρόβλημα έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις και δεν φαίνεται να γίνεται ανάληψη πρωτοβουλιών από τους υπευθύνους ώστε να μπει ένα φρένο πριν να ακολουθήσουν κι άλλοι…Όπως καταγγέλλει ο οδηγός «Έχουν ξεκινήσει κάποιοι και κάνουν παράνομες μεταφορές. Πληρώνονται με κόμιστρο, κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται. Δεν είναι ταξί, δεν έχουν άδεια γι’ αυτό. Τα βανάκια μπορούν να μεταφέρουν μόνο κόσμο που είναι κάποιων ταξιδιωτικών εταιρειών ή στην περίπτωση που έχουν προπληρώσει δρομολόγια… Η νομοθεσία ορίζει κάποια πράγματα για τουριστικά γραφεία κι ενοικιαζόμενα».
Ο κ. Γολέμης Πρόεδρος του Συλλόγου Ραδιοταξί Ζακύνθου δήλωσε σχετικά με το περιστατικό: «Δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα αυτό στο κλάδο μας. Πρόκειται περί καθημερινού προβλήματος. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος μέχρι και με Ι.Χ. πηγαίνει δρομολόγια. Τον έχουμε σταματήσει κι άλλες φορές κι έχουμε πιάσει κι άλλα δυο λεωφορειάκια φέτος». Σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό οι οδηγοί έκαναν καταγγελία κι ήρθε η Αστυνομία. Αυτό που ζητούν είναι να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι!

Πηγή:imerazante.gr

Πηγή: https://www.startmediacorfu.gr/ionia-nhsia-eidhseis/odigi-taxi-katadioxan-idioti-pou-metefere-paranoma-touristes/