Αρχική Ιόνια Νησιά Σχολεία: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα χτύπησε το πρώτο κουδούνι σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Σχολεία: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα χτύπησε το πρώτο κουδούνι σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

26

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, με όλα τα σχολεία να τηρούν κατά γράμμα τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας.

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, με όλα τα σχολεία να τηρούν κατά γράμμα τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας. Στα σχολεία των δύο νησιών του Ιονίου, πολλοί από τους μικρούς μαθητές έκαναν την εμφάνιση τους στα σχολεία με ευφάνταστες μάσκες με ήρωες κινουμένων σχεδίων, βλέποντας σαν παιχνίδι αλλά και την διαφορετικότητα που τους προσδίδει η χρήση μάσκας.
Η σωστή προετοιμασία των γονέων

Ακόμα αξίζει να αναφερθεί ότι οι γονείς που έμειναν εκτός σχολικού χώρου για την αποφυγή συνωστισμού, είδαν τον αγιασμό των παιδιών πίσω από τα κάγκελα της περίφραξης, με πολλούς απ’ αυτούς να έχουν προετοιμάσει σωστά τα παιδιά τους, τόσο για τη χρήση μάσκας όσο και για το συχνό πλύσιμο των χεριών.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου, Διονύσης Πόθος, σε δηλώσεις του, ευχήθηκε δύναμη και υγεία σε όλους. «Οι διευθυντές κατέβαλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα, παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το Δήμο. Καταβλήθηκαν προσπάθειες και με το Δήμο, αλλά και με ιδιωτικά συνεργεία ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα» είπε, προσθέτοντας για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό πως «χθες επρόκειτο να σταλούν στο Υπουργείο τα υφιστάμενα κενά», και ευχήθηκε «καλή σχολική χρονιά σε όλους».

Πηγή: iefimerida.gr

Πηγή: www.startmediacorfu.gr