Αρχική Ιόνια Νησιά Στη συνεδρίαση για την παρουσίαση του νέου σχεδίου νόμου για την Πολιτική...

Στη συνεδρίαση για την παρουσίαση του νέου σχεδίου νόμου για την Πολιτική Προστασία θα συμμετέχει η Περιφερειάρχης Ι. Ν.

77

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου :

Στη συνεδρίαση  για την παρουσίαση του νέου σχεδίου νόμου για την Πολιτική Προστασία που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 θα συμμετέχει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, στο πλαίσιο της οποίας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θα παρουσιάσει το νέο σχέδιο νόμου με τίτλο «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων , Αναδιάρθρωση της ΓΓΠΠ, Αναβάθμιση Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας, Αναδιόργανωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις»που αφορά στην πλήρη αναδιοργάνωση του πλαισίου δράσης της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας.

«Η παρουσίαση του σχεδίου νόμου αποτελεί ένα μείζον θέμα  για την πολιτική προστασίατόσο για την ελληνική κυβέρνηση όσο και για τις Περιφέρειες. Η σύσκεψη των Περιφερειαρχών  με τον Γενικό Γραμματέα είναι μεγάλης σημασίας,  γιατί πρέπει να δούμε κι εμείς  πως θα αξιοποιήσουμε το νέο κυβερνητικό πλαίσιο, το οποίο θα μας παρουσιαστεί την Πέμπτη, δηλαδή  πως εμείς, το κάθε μέρος, με τιςδικές του συνθήκες, η κάθε Περιφέρεια, το κάθε νησί μας, μικρό ή μεγάλο με τιςδικές του ανάγκες,πράγματι θα οχυρωθεί για τα κλασσικά αλλά και τα απρόβλεπτα φυσικά φαινόμενα, με τα οποία ηκλιματική αλλαγή έχει αρχίσει να μας συνηθίζει», ανέφερε η κ.Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με αφορμή την παρουσίαση του νέου σχεδίου νόμου.Επισήμανε επίσης, ότι έχει απευθύνει ήδη οδηγίες  προς τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τους Αντιπεριφερειάρχες για πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων ή άλλων καταστάσεων που μπορεί να δημιουργηθούν.

Πηγή: www.startmediacorfu.gr