Αρχική Ιόνια Νησιά Συνελήφθησαν έξι άτομα στη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα, για παραβίαση των μέτρων...

Συνελήφθησαν έξι άτομα στη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα, για παραβίαση των μέτρων κορωνοϊού

50

Συνελήφθησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ζακύνθου και Λευκάδας, έξι άτομα, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, για παραβίαση κανόνων για την αποφυγή και τη διάδοση του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, στη Ζάκυνθο στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (09-08-2020) και της Δευτέρας (10-08-220),  διαπιστώθηκε, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, ότι δύο ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί, ιδιοκτήτες ή προσωρινά υπεύθυνοι, λειτουργούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος παραβιάζοντας το μέτρο του ποσοστού τετραγωνικών ανά άτομο και της απαγόρευσης όρθιων πελατών.

Σε βάρος τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους (61.000) ευρώ και ανεστάλη η λειτουργία των καταστημάτων για δεκαπέντε (15) ημέρες.

Επιπλέον, σε ένα από τα παραπάνω καταστήματα βεβαιώθηκαν και τρεις παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ.

Τέλος, στη Λευκάδα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (09-08-2020), διαπιστώθηκε ότι ημεδαπός, ιδιοκτήτης, λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παραβιάζοντας, επίσης, το μέτρο του ποσοστού τετραγωνικών ανά άτομο και της απαγόρευσης όρθιων πελατών.

Σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (13.000) ευρώ και ανεστάλη η λειτουργία του καταστήματος για δεκαπέντε (15) ημέρες.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των συλληφθέντων θα διαβιβαστούν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

 

Πηγή: www.startmediacorfu.gr