Αρχική Ιόνια Νησιά Τήρηση κανονιστικής ή πρόστιμα | Ν. Αρετάκης: «Θα σταματήσει η Ζάκυνθος να...

Τήρηση κανονιστικής ή πρόστιμα | Ν. Αρετάκης: «Θα σταματήσει η Ζάκυνθος να είναι παραγκούπολη»

67

Ξεκάθαρος ήταν ο Δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης όσον αφορά την τήρηση της κανονιστικής, αφού προανήγγειλε πρόστιμα στους παραβάτες και ζήτησε από όλους να τηρήσουν τη νομιμότητα ώστε η πόλη του νησιού μας να γίνει πιο ανθρώπινη.
Αρχικά ο κ. Αρετάκης τόνισε ότι δεν θέλει το κέντρο να είναι μια μεγάλη παράγκα και έδωσε παράδειγμα τα παράπονα που κάνουν πεζοί οι οποίοι δεν μπορούν να περάσουν από τα μαγαζιά. «Έχουμε πάρει απόφαση να σταματήσει η Ζάκυνθος να είναι παραγκούπολη. Δεν συμβιβαζόμαστε. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει η θητεία και να μην φτιαχτεί η Ζάκυνθος όπως πρέπει. Δεν μπορούμε να ακούμε να μας λένε ότι θέλουν να περάσουν από το πεζοδρόμιο και ότι δεν υπάρχει δρόμος να περάσουν γιατί το έχουν φράξει με νάιλον. Αυτά πρέπει να τα ξεχάσουν. Όσοι νομίζουν ότι θα τα διατηρήσουν, κάνουν λάθος. Θα μπουν πρόστιμα, ήδη άρχισαν και γράφουν τα συνεργεία».
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τους καταστηματάρχες, τονίζοντας ότι θα τηρήσει το αίτημα τους για δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα προειδοποίησε τους επιχειρηματίες ότι θα μπουν λουκέτα αν δεν τηρηθεί ο νόμος. «Σε συνάντηση που είχα με τους καταστηματάρχες ζήτησαν ένα πράγμα. Δικαιοσύνη. Δεν γίνεται ένα μαγαζί 100τμ., να παίρνει 20τμ πλατεία και άλλο μαγαζί να είναι 10τμ και να παίρνει 100τμ. πλατεία. Αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Καλό είναι όσοι παρανομούν, να «ξηλώσουν» τα πράγματα. Αν δεν μπορέσουμε εμείς με τον νόμο και δημιουργηθούν εξωπραγματικές καταστάσεις, απόφαση μου, όπως μου επιτρέπει ο νόμος, είναι να πάρω τις άδειες των καταστημάτων και να τα κλείσω όσο χρειαστεί για να προσαρμοστούν. Δεν υπάρχει περίπτωση η Δημοτική Αρχή να κάνει πίσω. Δεν είμαστε όμως αποφασισμένοι να καταστρέψουμε τα μαγαζιά και να δημιουργήσουμε προβλήματα. Είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε τη νομιμότητα για να λειτουργήσει ανθρώπινα η πόλη».

«Δεν γίνεται να παρανομήσουμε» σχολιάζουν οι καταστηματάρχες – Τι ζητούν από το Δήμο
Αρκετά παράπονα έχει προκαλέσει μέχρι τώρα η κανονιστική, με αρκετούς καταστηματάρχες να προχωρούν σε διαμαρτυρία όσον αφορά το θέμα της νομιμότητας. Ο κ. Κοντοσταυλάκης που είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου στην πόλη τόνισε: «Μια κανονιστική όταν βγαίνει πρέπει να είναι σύμφωνοι όλοι οι φορείς. Όχι να υπάρχουν γραφειοκρατικά προβλήματα και οι μισοί να την παίρνουν και να είναι νόμιμοι και άλλοι μισοί να μην παίρνουν άδεια και να είναι παράνομοι. Ο Δήμος δεν έχει χρήματα και για αυτό τα πρόστιμα είναι η μόνη του λύση. Ρωτάει τους επιχειρηματίες αν έχουν να πληρώσουν τα πρόστιμα; Το θέμα είναι, ότι αυτό γίνεται για 40 μέρες, όταν έχει πολύ κόσμο το νησί».
Οι καταστηματάρχες στον τομέα της εστίασης ζητούν από τον Δήμο να τηρήσει τα ίδια «μέτρα και σταθμά» για όλους, αφού όπως τονίζουν, παρατηρείται το φαινόμενο κάποια καταστήματα να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και άλλα να παρανομούν και να προκαλούν πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Πηγή:imerazante.gr

Πηγή: www.startmediacorfu.gr