Αρχική Ιόνια Νησιά Ζάκυνθος | Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα Μπ....

Ζάκυνθος | Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα Μπ. Χέντερσον για τις 13 Ιανουαρίου

69

Την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, αναμένεται να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών για την υπόθεση του θανάτου του Αμερικάνου Μπακάρι Χέντερσον, τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά. Η ακροαματική διαδικασία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει χθες, όμως διακόπηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, αλλά και της απουσίας μαρτύρων.
Η υπόθεση έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, μετά την έφεση που άσκησε κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας ο αντεισαγγελέας Εφετών Πατρών, κατόπιν σχετικής αίτησης που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι της οικογένειας Χέντερσον και η οποία είχε γίνει δεκτή για τους επτά από τους εννέα κατηγορούμενους. Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση που είχε εκδοθεί τον Νοέμβριο του 2018, είχαν κριθεί ένοχοι έξι από τους εννέα κατηγορουμένους. Οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, κατά περίπτωση, για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη, για θανατηφόρα σωματική βλάβη και για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Τρεις άλλοι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί αρχικά ένοχοι για απλή σωματική βλάβη, αλλά τελικά απαλλάχτηκαν της κατηγορίας, λόγω έλλειψης έγκλησης.

Θανάσης Τάρτης – Δικηγόρος υπεράσπισης
«Το δικαστήριο προχώρησε σε διακοπή της δίκης για τις 13 του μηνός διότι πρώτον η πολιτική αγωγή, ο συνήγορος υπεράσπισης της πολιτικής αγωγής είχε κώλυμα, είχε άλλο δικαστήριο στην Αθήνα και δε μπορούσε να προσέλθει και δεύτερον επειδή απουσίαζε η συντριπτική πλειοψηφία των μαρτύρων του κατηγορητηρίου. Χωρίς αυτούς δε μπορεί να γίνει δίκη, ειδικά τη στιγμή κατά την οποία υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι δεν ήταν σήμερα εδώ. Είναι αναγκαία η παρουσία τους για να μπορέσει να διακριβωθεί η αλήθεια, γιατί εμείς με αυτή πάμε, με την αλήθεια, όπως την είδε και το πρώτο δικαστήριο, το πρωτόδικο και από εκεί και πέρα πλέον οι κατηγορούμενοι να τύχουν της αντιμετώπισης που τους αρμόζει».

Αγαμέμνων Τάτσης – Δικηγόρος υπεράσπισης
«Δεν είναι σύνηθες να αναβάλλεται μια τόσο σοβαρή ποινική δίκη που δικάζεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για λόγους μη παρουσίας των μαρτύρων κατηγορίας. Το κώλυμα του συνηγόρου είναι σεβαστό και αντιληπτό. Δυστυχώς θα έπρεπε να είχε οργανωθεί καλύτερα αυτή η πολύκροτη δίκη ώστε επιτέλους να αποδοθεί η δικαιοσύνη στον τρόπο και στο μέτρο που πρέπει να αποδοθεί. Οι εντολείς μου, ιδίως ο ένας που είναι ελεύθερος, επιθυμούν να προχωρήσει η δίκη, να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες ακριβώς σε αυτούς που με τις πράξεις τους οδήγησαν έναν νέο άνθρωπο να χάσει τη ζωή του. Όμως οι ποινές του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου δεν ανταποκρίνονται στο βαθμό και στην ένταση της συμμετοχής ενός εκάστου κατηγορουμένων. Σε αυτό το δικαστήριο, με νέα στοιχεία, που θα αναδειχθούν κατά την ακροαματική διαδικασία, θα αποδειχθεί ο βαθμός και κυρίως η ουσία της συμμετοχής ενός εκάστου».

Πηγή:imerazante.gr

Πηγή: www.startmediacorfu.gr