Αρχική Ιόνια Νησιά Ζάκυνθος | Δήμος : Θα πέσουν πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται με...

Ζάκυνθος | Δήμος : Θα πέσουν πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται με τον Κανονισμό Καθαριότητας

75

Την περαιτέρω ενεργοποίηση και ευαισθητοποίησή των Ζακυνθινών, ώστε να βοηθηθούν αποτελεσματικά οι υπηρεσίες καθαριότητας ζητά ο Δήμος Ζακύνθου και ο Αντιδήμαρχος Ζακυνθίων, αρμόδιος για θέματα Καθαριότητας, Δημήτρης Κουτσογιάννης.
Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει: «Η βελτίωση της καθαριότητας και η προστασία του περιβάλλοντος του νησιού μας είναι κοινωνικά αγαθά και βελτιώνονται με τη συνεχή συνεργασία δημοτών και Δημοτικών Υπηρεσιών. Στην προσπάθεια αυτή προκύπτουν υποχρεώσεις αλλά και ευθύνες και από όλες τις πλευρές. Για τους παραπάνω λόγους σας ενημερώνουμε ότι:
1.Τα σκουπίδια πρέπει να συσκευάζονται σε γερές σακούλες, καλά δεμένες και να τοποθετούνται πάντοτε – τις βραδινές ώρες– μέσα στους κάδους απορριμμάτων.
2.Οι Δημότες παρακαλούνται να μην εγκαταλείπουν ογκώδη αντικείμενα και κλαδέματα στους δρόμους, και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους.
3.Στο σπίτι και την επιχείρηση συνηθίζουμε να ξεχωρίζουμε κάποια αντικείμενα προτού τα πετάξουμε στα σκουπίδια, όπως τα κουτιά από αλουμίνιο, το χαρτί, το γυαλί, το πλαστικό κ.ά, και τα οποία διατίθενται για ανακύκλωση στους μπλε κάδους.
4.Στο τηλέφωνο 26950 25300 επικοινωνούμε προκειμένου να συνεννοηθείτε σχετικά με την διαχείριση ή απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων καθώς και για τις περαιτέρω οδηγίες διευκόλυνσης του έργου της αποκομιδής.

Σε περίπτωση παράβασης των παραπάνω κανόνων ο Δήμος μας θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσει στην εφαρμογή αυστηρών μέτρων και επιβολή κυρώσεων για τους παραβάτες σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Κανονισμό Καθαριότητας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε με ευαισθησία στα θέματα της καθαριότητας. Ευχαριστούμε για τη θετική ανταπόκρισή σας».

Πηγή:imerazante.gr

Πηγή: www.startmediacorfu.gr