Αρχική Πολιτιστικά Εγκαινιάστηκε η έκθεση: « Η ζωγράφος Αγλαΐα Παπά- Κερκυραία και Ευρωπαία»

Εγκαινιάστηκε η έκθεση: « Η ζωγράφος Αγλαΐα Παπά- Κερκυραία και Ευρωπαία»

55

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 12/2  τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: « Η ζωγράφος Αγλαΐα Παπά- Κερκυραία και Ευρωπαία», εκδήλωση που διοργανώθηκε από κοινού από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και την Πινακοθήκη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  στο πλαίσιο των δράσεων του έργου διασυνοριακής συνεργασίας με τίτλο «Fostering Creativity and Connecting Cultural Assets through Monuments» (RyTHM) στην Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού).

Εταίροι του έργου επίσης είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και ο Δήμος Φοινικαίων από την Αλβανία.

Στην έκθεση μίλησε ο Αντιδήμαρχος και Νέος Πρόεδρο της Πινακοθήκης Κέρκυρας Σ. Μωραΐτης ο οποίος «άνοιξε» τα εγκαίνια δηλώνοντας ότι «Πραγματικά αυτή τη σύσφιξη σχέσεων, εμείς σαν νέα Δημοτική Αρχή θα προσπαθήσουμε να την ενισχύσουμε και δεσμεύομαι και εγώ προσωπικά» και επισήμανε τη βαθιά σημασία του πολιτισμού λέγοντας ότι «ο πολιτισμός είναι ένα μάτι το οποίο συνδέει λαούς, συνδέει ανθρώπους, συνδέει κοινωνίες» ενώ η Επιμελήτρια της Έκθεσης Μ. Παπασωτηρίου τόνισε ότι« αυτά τα προγράμματα υπάρχουν για να γνωρίζουμε τους γείτονες μας και ενδεχομένως και τον ίδιο μας τον εαυτό και τη δική μας παράδοση. Μία τέτοια μελέτη περίπτωσης είναι αυτή της Αγλαΐας Παπά”. Ο Δήμαρχος Φοινικαίων από την Αλβανία Χ. Κίτσος εξέφρασε την συγκίνηση και την ικανοποίησή του για την επίτευξη αυτού του προγράμματος.

Το λόγο επίσης έλαβε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας Τ. Ρηγάκου και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια  του ΔΗΠΕΘΕΚ Β. Δούκα.

Μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν η Δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, ο Τ. Μεταλληνός, Πρόεδρος της Χορωδίας Κέρκυρας, ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Π. Αγγελόπουλος και ο Μιχαήλ Βραδής.

Οι επισκέπτες με ευχαρίστηση απόλαυσαν τις μελωδίες που πλαισίωσαν την έκθεση καθώς και τα 19 έργα της Αγλαΐας Παπά που απάρτιζαν την έκθεση.

Η έκθεση θα συνεχίσει να λειτουργεί έως τις 12 Μαρτίου.

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr