Επιτυχημένα τα «χορευτικά μονοπάτια» στα Γουβιά (pics)

56

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2o Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “Χορευτικά Μονοπάτια” στα Γουβιά.

Όπως ενημερώνουν οι διοργανωτές:

Ξεχωριστή στιγμή του Φεστιβάλ ήταν η απονομή τιμητική πλακέτας εκ μέρους του Συλλόγου μας προς κ. Δημήτρη Κάντα ως αναγνώριση για την πολύχρονη προσφορά του στο χώρο της παράδοσης και των παραδοσιακών χορών. Ως Σύλλογος και ως κερκυραίοι εκφράζουμε τις βαθύτατες ευχαριστίες μας στον κ. Κάντα για όσα έχει προσφέρει στη διατήρηση και διάδοση της παράδοσής μας.

Κατά την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ παρουσιάστηκε το παιδικό τμήμα καθώς και το junior τμήμα του Συλλόγου μας ενώ ακολούθησε παραδοσιακό κερκυραϊκό γλέντι με την ορχήστρα “Τα παιδιά από το Γαρούνα”.

Στη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα των: 1. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Κοντοκαλίου, 2. Χορευτικού Ομίλου Κέρκυρας, 3. Λαοδάμα, 4. Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γουβιών όπου και παρουσίασαν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Μετά ακολούθησε συναυλία και γλέντι με το μουσικό συγκρότημα “Χοροσταλίτες” όπου μας ταξίδεψαν μουσικά και χορευτικά σε παραδοσιακούς ρυθμούς από τη Θράκη ως την Κρήτη και από τα Ιόνια μέχρι τα Δωδεκάνησα. Το συγκρότημα Χοροσταλίτες ίσως αποτελεί αυτή τη στιγμή το καλύτερο σχήμα στη χώρα μας που μπορεί να υποστηρίξει με μεγάλη επιτυχία ένα τεράστιο φάσμα παραδοσιακής μουσικής από όλες τις περιοχές της χώρας.

Πιστεύουμε ότι το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “Χορευτικά Μονοπάτια” συνέβαλε με τον καλύτερον δυνατό τρόπο στην διάδοση της παράδοσής μας και έδωσε την ευκαιρία στους κερκυραίους να απολαύσουν και να διασκεδάσουν για δύο μέρες παραδοσιακά και χορευτικά.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες, στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και το Υπουργείο Τουρισμού για την παραχώρηση του χώρου καθώς και τον Διευθυντή κ. Μπακύρα για τη βοήθεια του. Επίσης ευχαριστούμε το προσωπικό των Δημοτικών Κατασκηνώσεων Στ. Δεσύλλας για την υποστήριξή τους και την υπεύθυνη των κατασκηνώσεων κ. Νόνη Μάστορα. Ευχαριστούμε τις χορευτικές ομάδες που συμμετείχαν (Λαοδάμας, ΧΟΚ, Γ&Κ Δημ. Κοντοκαλίου).

Ξεχωριστές ευχαριστίες στους Μεγάλους Χορηγούς της εκδήλωσης : Μαρίνα Γουβιών, Kontokali Bay, Louis Hotels αλλά και στις επιχειρήσεις : Hotel Paradise, Konnekt (Διαχείριση Ακινήτων), Τεχνομονωτική Ν. Βασιλάκης, Saint Nicholas Hotel, Grafikorama, Hotel Louvre καθώς και στο ξενοδοχείο Ionian Park Hotel για τη φιλοξενία και τη σίτιση του συγκροτήματος “Χοροσταλίτες”.

Πηγή: www.corfupress.com