Αρχική Πολιτιστικά ΚΕΡΚΥΡΑ – Η Μάντζαρος τίμησε την τραγική μνήμη του Ολοκαυτώματος

ΚΕΡΚΥΡΑ – Η Μάντζαρος τίμησε την τραγική μνήμη του Ολοκαυτώματος

337
0

Σε κλίμα συγκίνησης, περισυλλογής, αλλά και ικανοποίησης, πραγματοποιήθηκε απόψε, στο Δημοτικό Θέατρο, η Συναυλία του Μουσικού Σώματος της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μαντζαρος» αφιερωμένη στην μνήμη του Ολοκαυτώματος, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού της κ. Σωκράτη Άνθη

Η Συναυλία αυτή εντάχθηκε στους τριήμερους επισήμους εορτασμούς που πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα, με τους οποίους τιμήθηκε η τραγική μνήμη του Ολοκαυτώματος, στο πλαίσιο δράσεων της Διεθνούς Συμμαχίας Μνήμης του Ολοκαυτώματος (I.H.R.A.), φέτος υπό Γερμανική Προεδρία.

Στην συναυλία ακούστηκαν μελωδίες, απ’ όλον τον κόσμο, που είναι σχετικές με το Ολοκαύτωμα και το Ισραηλιτικο στοιχείο και την ιστορία του. 

Στην συναυλία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημητρης Μεταλληνος και η Αντιδημαρχος Πολιτισμού κ. Χρυσουλα Τομπρου ως εκπρόσωποι του Δήμου κεντρικής Κερκυρας, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Κέρκυρας κ. Ζαχαριάς Ματαθιας, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων κ.α.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής κ. Γιαννης Τριβιζας, οποίος αναφέρθηκε στην σημαντική επίδραση του Ολοκαυτώματος στην ιστορία της ανθρωπότητας, καθώς και στην διαχρονική σχέση του εβραϊκού στοιχείου και της «Μαντζαρος», από την ίδρυση της έως και σήμερα. Τέλος, θελουμε να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία από τον κορωνο’ι’ο. 

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr

Προηγούμενο άρθροΟ ΑΣΑΟΚ εγκαινίασε το προπονητήριο του (φωτο)
Επόμενο άρθροΠάτρα: “Γιουρούσι” της Αστυνομίας – “Άδειασε” μαγαζιά, πλατείες, δρόμους…