Αρχική Πολιτιστικά ΚΕΡΚΥΡΑ- Η ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ τίμησε τον κερκυραϊκό προσκοπισμό

ΚΕΡΚΥΡΑ- Η ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ τίμησε τον κερκυραϊκό προσκοπισμό

171

Μια υπέροχη βραδιά χάρισε απόψε στο Κερκυραϊκό κοινό η Μπαντινα της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μαντζαρος», με συναυλία που πραγματοποίησε στον χώρο του «Προσκοπειου», προς τιμήν του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Κερκυραϊκου Προσκοπισμού, υπό την μπαγκέτα του αν. Αρχιμουσικού της κ. Σπύρου Ρούβα.

Η Φιλαρμονική, με την συναυλία της αυτή, θέλησε να τιμήσει τον Κερκυραϊκό Προσκοπισμό, την μεγάλη ιστορία, διαδρομή μέσα στο χρόνο και παράδοση του στον τόπο μας, καθώς και την ευγενική και ανιδιοτελή απόφαση του να φιλοξενήσει στον υπαίθριο χώρο του «Προσκοπείου» το μουσικό σώμα της ΦΕΜ για μια ολόκληρη θερινή περίοδο 5 και πλέον μηνών (εξαιτίας της πανδημίας που απαγόρευε δραστηριότητες και δοκιμές σε κλειστούς χώρους), αποδεικνύοντας έτσι έμπρακτα, τις παραδοσιακά άρρηκτες σχέσεις που συνδέουν την «Μαντζαρος» με τους Κερκυραίους Προσκόπους. 

Κατά την διάρκεια της Συναυλίας παρεδόθη τιμητική πλακέτα από τον Πρόεδρο της Φιλαρμονικής μας κ. Γιάννη Τριβιζά προς τον Περιφερειακό Έφορο Προσκόπων κ. Κώστα Καραμπατσο, ενώ τιμήθηκε και η μνήμη του αείμνηστου Προσκόπου Σπύρου Μπανου, ο οποίος υπήρξε μεγάλος ευεργέτης της «Μαντζαρος». Επίσης ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων κ. Καραμπατσος παρέδωσε στον κ. Τριβιζά το αναμνηστικό της επετείου των 110 ετών από την ίδρυση των Προσκόπων. 

Ιδιαίτερη συγκίνηση επικράτησε στο παρευρισκόμενο κοινό, μεγάλο μέρος του οποίου ήταν Προκοποι, όταν από την Μπαντινα της ΦΕΜ παιανιστηκε ο εμβληματικός ύμνος των προσκόπων «Με καρδιά από τόλμη», ο οποίος συνετέθη το 1914, από τον Κωνσταντίνο Λυκορτα, σε στίχους του ιδίου. 

Πολλές ευχαριστίες σίγουρα αξίζουν στους μικρούς μουσικούς της Μπαντινας μας, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, σε συνθήκες μη κανονικές. 

Ευχαριστίες, τέλος, αξίζουν και στο κοινό της «Μαντζαρος» το οποίο για άλλη μια φορά στάθηκε κοντά μας, με απόλυτο σεβασμό στα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνο’ι’ου, και το οποίο κοινό αποτελεί τον αμέριστο αρωγό και στήριγμα μας, σε κάθε δράση μας και σε κάθε πρωτοβουλία μας που στοχεύει, σε πολύ δυσκολες πλέον εποχές, να αναδεικνύει την νεολαία της Κέρκυρας και τον Κερκυραϊκό μουσικό πολιτισμό. 

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr