Αρχική Πολιτιστικά Με ήχους ξύλινων πνευστών θα “γεμίσει”ο Κήπος του Λαού από σύνολα της...

Με ήχους ξύλινων πνευστών θα “γεμίσει”ο Κήπος του Λαού από σύνολα της “ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ”

73

Συναυλία του συνόλου ξύλινων πνευστών και μουσικής δωματίου της Φιλαρμονικής Εταιρίας “ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ” θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 21:00. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την διοίκηση της Φιλαρμονικής, η συναυλία θα γίνει υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού, Σωκράτη Άνθη και του αναπληρωτή Αρχιμουσικού, Σπύρου Ρουβά.

Περιορισμός συνόλων λόγω covid-19
Η πανδημία που μαστίζει τον πλανήτη τους τελευταίους μήνες και τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα αναγκάζουν τη Φιλαρμονική να πραγματοποιεί, κατά προτίμηση, συναυλίες με μικρά σχήματα, όπως αυτό του συνόλου ξύλινων πνευστών και αυτό της μουσικής δωματίου. Ειδικότερα η μουσική δωματίου είναι ένα είδος μουσικής στο οποίο ο συνθέτης εκφράζει το μουσικό περιεχόμενο με την ολοκληρωτική αξιοποίηση λιτών εκφραστικών μέσων, δηλαδή ενός μικρού αριθμού μουσικών οργάνων.
Έτσι, το Σύνολο Ξύλινων Πνευστών της Φ.Ε.Μ., υπό την διεύθυνση του αναπληρωτή Αρχιμουσικού κ. Σπύρου Ρουβά και το Σύνολο Μουσικής Δωματίου της Φ.Ε.Μ., υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Σωκράτη Άνθη, θα πραγματοποιήσουν συναυλία στον Κήπο του Λαού (κήπος Ανακτόρων Κάτω Πλατείας), την Τετάρτη το βράδυ και ώρα 21:00 μ.μ.
Το πρόγραμμα
Θα ακουστούν έργα των F.J.Haydn, C.Orff, F.Farkas, Ν. Χ. Μάντζαρου, Μ. Χατζιδάκι, Σπ. Δουκάκη, E.Morricone, Γ. Περούλη, Γ. Λαμπελέτ και Πινδάρου.
Σολίστ: Harald Hendrichs – κλαρινέτο, Παναγιώτης Τελέκογλου – αρχαία ελληνική λύρα και Εύα Στανατιώτη – βάρβιτος.
Ενημερώνουμε ότι κατά την εκδήλωση αυτή, θα τηρηθούν οι αποστάσεις που απαιτούνται μεταξύ των μουσικών και μεταξύ του κοινού, καθώς και όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα ασφαλείας. Εξ’ αυτών, τονίζουμε ιδιαίτερα ότι με βάσει τις ισχύουσες ΚΥΑ, επιβάλλεται υποχρεωτικά η μάσκα, κατά την είσοδο και έξοδο από τον χώρο της συναυλίας, απαγορεύονται οι όρθιοι, ενώ ανά δύο (2) καθήμενους, θα πρέπει να υπάρχει απόσταση μίας (1) θέσης.

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr