Αρχική Πολιτιστικά Ο ”Ύμνος στη Χαρά”, από την Φιλαρμονική εταιρεία Μάντζαρος!

Ο ”Ύμνος στη Χαρά”, από την Φιλαρμονική εταιρεία Μάντζαρος!

79

Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής Εταιρείας  Μάντζαρος βρήκαν τον τρόπο να κάνουν τους φίλους τους να αισθανθούν κοντά μετά απο πρωτοβουλία του Αρχικουσικού Σπύρου Ρουβά.

Αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία η “Μάντζαρος” θέλησε να βρεθεί ξανά κοντά στους ανθρώπους της. Με το σύνθημα «μένουμε σπίτι, αλλά είμαστε κοντά», έπαιξε την “Ωδή στη Χαρά ” του Μπετόβεν με τη διαδικτυακή σύμπραξη σχεδόν 30 μελών του μουσικού σώματος από την Κέρκυρα αλλά και το εξωτερικό!

Ο Σπύρος Ρουβάς σημειώνει: “Μένουμε σπίτι αλλά είμαστε κοντά.”
Η Φιλαρμονική “Μάντζαρος”, όπως και όλα τα εκπαιδευτήρια της χώρας, παραμένει κλειστή, και εμείς είμαστε στο σπίτι, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών.

Όμως, μένουμε στο σπίτι, αλλά δεν ξεχνάμε το δεύτερό μας σπίτι, τη φιλαρμονική μας. Πως είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί η Φιλαρμονική μας διαφορετικά, με τόσες πολλές ώρες που δαπανούμε εκεί καθημερινά, για μαθήματα, πρόβες, υπηρεσίες και συναυλίες?

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορούμε να επικοινωνούμε καθημερινά, ακόμα όμως και να παίξουμε τη μουσική μας. Έτσι προέκυψε το βίντεο αυτό, προσπαθώντας έστω με αυτό τον τρόπο να καλύψουμε το κενό λειτουργίας της Φιλαρμονικής.

Όπως πολλά & σημαντικά σύνολα παγκοσμίως, παίξαμε από το σπίτι μας & μέσω της τεχνολογίας ήρθαμε πιο κοντά, και καταφέραμε να επικοινωνήσουμε  μουσικά.

Καθόλου τυχαία δεν είναι η επιλογή του έργου, ο “‘Υμνος στη χαρά” από την 9η Συμφωνία του Beethoven, του οποίου και τα λόγια αλλά και η μουσική στο άκουσμά της, προκαλεί ψυχική ανάταση, δίνοντας ελπίδα σε όλους μας, παρ’ όλες τις δυσκολίες που περνάμε.

Άλλωστε, είναι γενικά γνωστή η μαγική “εσωτερική” δύναμη της τέχνης των ήχων που όλοι μας υπηρετούμε.

ΦΕ “ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ” – “‘Υμνος στη χαρά” (L. van Beethoven) – Μένουμε σπίτι versionΦΕ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ – Μένουμε σπίτι, αλλά είμαστε κοντά.. #Menoume spiti alla eimaste konta#

Gepostet von Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος am Dienstag, 7. April 2020

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr