Αρχική Πολιτιστικά Ο Ζακυνθινός συνθέτης Σπύρος Δεληγιαννόπουλος στην εκπομπή της ΕΡΑ Κέρκυρας

Ο Ζακυνθινός συνθέτης Σπύρος Δεληγιαννόπουλος στην εκπομπή της ΕΡΑ Κέρκυρας

40

Ο συνθέτης, διδάσκων ανώτερα θεωρητικά και πιάνο στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Σπύρος Δεληγιαννόπουλος είναι ο προσκεκλημένος της επόμενης εκπομπής «Τα τραγούδια μας, οι ρίζες μας», στον ραδιοσταθμό Κέρκυρας της ΕΡΤ, που επιμελείται η Ελένη Παπαϊωάννου με τακτικό συνεργάτη τον Στέφανο Πουλημένο.

Στην εκπομπή  που μεταδίδεται την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, στις 6 το απόγευμα και σε επανάληψη την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, από τη συχνότητα των 99,3 FM  και από τον διαδικτυακό ιστότοπο της ΕΡΤ, ο ταλαντούχος Ζακυνθινός συνθέτης, μιλά για το έργο του με έμφαση στις συνθέσεις που έχουν την αφετηρία τους σε μελωδίες της μουσικής παράδοσης του τόπου.

Από τις πολλές συνθέσεις του Σπύρου Δεληγιαννόπουλου, στην εκπομπή ακούγονται τρία αποσπάσματα από τα «Ιόνια νυχτερινά – Ιonian Nocturne», ένα από τα Πρελούδιά του, η σύνθεση για την θεατρική παράσταση «Η αυλή των θαυμάτων», απόσπασμα από το soundtrack της ταινίας ρωσικού βωβού κινηματογράφου του 1927, «BedAndSofa» και η σύνθεση για το ποίημα «Λυπήσου» του Ναπ. Λαπαθιώτη.

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr