Οι δραστηριότητες του καλλιτεχνικού συλλόγου «Ο Άη Μαθιάς»

37

Τη δράση του από το Νοέμβρη μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου γνωστοποίησε ο καλλιτεχνικός σύλλογος «Ο Άη Μαθιάς».

Αναλυτικά:

16 ΝΟΕΜΒΡΗ 2019
Οπως κάθε χρόνο το ΕΚΚΛΗΣΙΑΤΙΚΟ τμήμα της χορωδίας του καλλιτεχνικού συλλόγου συμμετείχε στην πανηγυρική θεία λειτουργία την ημέρα εορτασμού του πολιούχου του χωριού του Αη Μαθιά στην ομώνυμη εκκλησία.

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2019
Η Μικτή χορωδία του συλλόγου έλαβε μέρος στο 1ο Φεστιβάλ χορωδιών Νότιας Κέςρκυρας που διοργάνωσε η ΕΝΩΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου δημοτικού Σχολείου στην Λευκίμμη. Το τέλος της εκδήλωσης αυτής έκλεισε με το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη ** Της Δικαιοσύνης * που έλαβαν μέρος όλες οι συμμετέχουσες χορωδίες. Τις χορωδίες διεύθυνε ο μαέστρος μας Μιχάλης Καποδίστριας.

24 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.
Γιά πρώτη φορά η χορωδία του συλλόγου ευχήθηκε καλη χρονιά και καλή επιτυχία στην Νέα Δημοτική αρχή της Νότιας Κέρκυρας τραγουδώντας τα παραδοσιακά κάλαντα . Παρόντες ο Δήμαρχος Κώστας Λέσσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σαγιάς Γεώργιος, Ανδριώτης Σωκράτης, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμ. Καββαδίας Γιάννης.

24 και 25 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Τα διό τμήματα του συλλόγου γιά πρώτη φορά συμμετείχαν στα Χριστουγεννιάτικα εορταστικά Προγράμματα των τηλεοπτικών καναλιών της ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
Το Γυναικείο παραδοσιακό τμήμα με επικεφαλής τον Γιάννη Πετράκη συμμετείχε στην εκπομπή του START channel που παρουσιάστηκε την παραμονή το βράδυ 24 του Δεκέμβρη.

Η μικτή Χορωδία συμμετείχε στο πρόγραμμα του CORFU channel με εορταστικά τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα. Το πρόγραμμα αυτό παρουσιάστηκε το μεσημέρι ανήμερα των Χριστουγέννων.

24 Δεκέμβρη και 5 Γενάρη
Η Χορωδία του συλλόγου έψαλε τα παραδοσιακά Κερκυραϊκά και Αγιομαθίτικα Χριστουγιεννιάτικα και των Θεοφανείων Κάλαντα στο Χωριό. Οπως κάθε χρόνο επισκέφθηκαν στην εκκλησία του Αη Μαθιά και τον Παπά του χωριού Σπυρίδωνα Λέσση, και του έψαλαν τα ειδικά παραδοσιακά κάλαντα που γιά τους ιερωμένους ψάλλονται.

11 Γενάρη 2020 ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Σχετικά νωρίς εφέτος λόγω των υποχρεώσεων που μελλοντικά έχει η Χορωδία, διοργανώθηκε η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας. Το Σάββατο 11 του Γενάρη στην αίθουσα της κοινότητας έγινε η εκδήλωση αυτή, στην οποία εκτός από τους εκπροσώπους των σωματείων του χωριού, και των γειτονικών χωριών. Μετά τον χαιρετισμό της Προέδρου Κας Ευδοκίας Γουλουμή, απήφθηναν χαιρετισμό η νέα Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, οι Αντιπεριφερειάρχες Αλέξανδρος Αλεξάκης και Σπύρος Ιωάννου, ο περιφερειακός σύμβουλος Αρμενιάκος Γιάννης. Επίσης ο Δήμαρχος νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Καββαδίας Γιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Ν.Κερκ. Σαγιάς Ανδρέας, Ανδριώτης Σωκράτης και Κουρτέσης Νίκος, καθώς και ο εκπρόσωπος της Μείζονος αντιπολίτευσης Αρμενιάκος Γιώργος. Χαιρετισμό επίσης απηφθηναν ο Πρόεδρος του χωριού Ανδριώτης Αχιλλέας, ο πολιτευτής Κροκίδης Σπύρος και ο πρώην Διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Αγίου Ματθαίου Κώστας Δαλιέτος. Χαιρετισμό έστειλαν η Πρόεδρος του ΕΟΤ Αντζελα Γκερέκου, και οι τρείς βουλευτές του νησιού Στέφανος Γκίκας, Αλέξανδρος Αυλωνίτης και Δημήτρης Μπιάνκης.
Ειδική αναφορά μνήμης έγινε και σε αυτούς που τον προηγούμενο χρόνο πορεύτηκαν προς την αιωνιότητα, και που κατά το παρελθόν είχαν συντραγουδήσει και συμμετάσχει σε εκδηλώσεις με την πλειοψηφία των χορωδών και μελλών του Καλλιτεχνικού συλλόγου.
Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα έλαβαν μέρος και τα δύο Χορωδιακά τμήματα του συλλόγου. Το παραδοσιακό και η Μικτή χορωδία. Μετά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα οι παρευρισκόμενοι γεύθηκαν τους μεζέδες και τα γλυκά που οι νοικοκυρές του συλλόγου είχαν ετοιμάσει.

Πηγή: www.corfupress.com