Αρχική Πολιτιστικά Παρουσία Βαρδακαστάνη, η κοπή πίτας του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων ΑμεΑ

Παρουσία Βαρδακαστάνη, η κοπή πίτας του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων ΑμεΑ

37

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας πραγματοποίησε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην συγκινητική εκδήλωση, στην οποία βραβεύθηκαν φίλοι και κοινωνικοί φορείς που στήριξαν το έργο του Συλλόγου. Ο πρόεδρος κ. Ζουμπουλίδης Σπυρίδων στο λόγο του αφού ευχαρίστησε τους φίλους του Συλλόγου, αναφέρθηκε στο πολυσχιδές και δύσκολο έργο που έχει επιτελεστεί, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην Κέρκυρα αλλά και στα μεγαλόπνοα μελλοντικά σχέδια του Συλλόγου, που είναι η λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) Ατόμων με Αναπηρία.
Τιμητική ήταν η παρουσία του κ. Βαρδακαστάνη, Πρόεδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), ο οποίος αφού συνεχάρη τον Σύλλογο για τη δράση του, αναφέρθηκε στους αγώνες του αναπηρικού κινήματος στη διεκδίκηση δικαιωμάτων για τα άτομα με αναπηρία .
Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρχές του νησιού, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές κκ Γκίκας Στέφανος, Μπιάγκης Δ., Αυλωνίτης Αλ., καθώς και οι κ.κ. Ζερβού Μαρία εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μεταλληνός Δημήτρης, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μιχαλά Αλ., ο Πρόεδρος του ΟΛΚΕ κ. Χονδρογιάννης Γιώργος ο Πρόεδρος της Χορωδίας Κέρκυρας κ. Μεταλληνός Τάκης , η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού κ. Μαρία Δημουλά και η εκπρόσωπος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Κέρκυρας, Νατάσσα Σταθοπούλου και ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της ΜΕΛΙΣΣΑΣ κ. Μαρτζούκος Αλέξης.
Ξεχωριστή στιγμή ήταν η βράβευση τριών γυναικών των κ.κ. Ζωή Κακαρούγκα, Μαίρη Κοντού και Μαίρη Μάρκου, που πρωτοστάτησαν για την ίδρυση του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αναπηρία, οι οποίες ήταν η ψυχή και ο ακρογωνιαίος λίθος σε όλη αυτή την ιστορική διαδρομή.

Πηγή: www.corfupress.com