Σεμινάριο θεατρικού κλόουν στην Κέρκυρα

64

Σεμινάριο Θεατρικού Κλόουν θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα 2-5 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό:

Ένα έπος αστάθειας » : Σεμινάριο Θεατρικού Κλόουν !
(Physical Theater Workshop )

2, 3, 4 και 5 Οκτωβρίου 2019
Κέρκυρα

Εισηγητές Εργαστηρίου:
Gozde Atalay Kokkoris και Παναγιώτης Κόκκορης

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους ασχολούνται με :
1) Παραστατικές Τέχνες
2) Εκπαίδευση ενηλίκων και ανηλίκων
3) Θεραπεία
αλλά και σε όλους όσους θα ήθελαν να ξεκινήσουν ένα προσωπικό ταξίδι “αναζήτησης” !

Πρόγραμμα:

Τετάρτη 02 Οκτωβρίου : 18:00-22:00
Πέμπτη 03 Οκτωβρίου : 18:00-22:00
Παρασκευή 04 Οκτωβρίου : 18:00-22:00
Σάββατο 05 Οκτωβρίου : 10:30-14:30

Γλώσσα σεμιναρίου: Ελληνικά – Αγγλικά
Σύνολο ωρών: 16

Dress code: Άνετα μαύρα ρούχα, κόκκινη μύτη (αν έχετε),
χαρτί και μολύβι.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 20 Σεπτεμβρη
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12

Εισφορά σεμιναρίου : 145 ευρώ (*χωρίς το ΦΠΑ)

**Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων

τηλ επικοινωνιας : 6973991707
e mail.: [email protected]

Χώρος διεξαγωγής:
Garage Performing Arts Center
Πέλεκα Εθνική Κουλίνας 21, Κέρκυρα

Η αναζήτηση του κλόουν μας είναι ένα προσωπικό ταξίδι. Είναι ένα ταξίδι στις άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς μας. Ένα ταξίδι ανακάλυψης του ατίθασου Άλλου που κρύβουμε μέσα μας, που βαθιά απολαμβάνει την αποτυχία, την πτώση και την χαοτική απρόβλεπτη φύση της ζωής. Ένα ταξίδι που μας προσκαλεί να έρθουμε σε επαφή και να αρχίσουμε διάλογο με αυτό το Άλλο μέσα μας. Που μας προσκαλεί να εμπιστευθούμε τις δημιουργικές δυνατότητες της αποτυχίας αλλά και την ελευθερία του “λάθους”. Που μας καλεί να ακολουθήσουμε τις παρορμήσεις μας και να εμπιστευθούμε το σώμα μας.

Το ταξίδι αναζήτησης λοιπόν του κλόουν μας ξεκινά όταν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να καταδυθεί στο άγνωστο, όταν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να βιώνει καταστάσεις εκτός» ισορροπίας» και να προχωρά στο «κενό». Σε αυτές τις καταστάσεις αστάθειας, γινόμαστε ένα «διαφανές» πλάσμα και επιτρέπουμε στον κλόουν μας να εμφανιστεί. Ο κλόουν είναι ένας μεγάλος άντι-Ήρωας που οδηγούμενος από τις παρορμήσεις του, ψάχνει να δώσει λύση σε κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται στο ποιητικό του ταξίδι. Είναι ένα παιχνιδιάρικο πλάσμα που υπάρχει και ζει στο εδώ και στο τώρα, γεμάτο εκπλήξεις για εμάς αλλά και για τον ίδιο του τον εαυτό. Ένα πλάσμα που κάνει τα πάντα με ευχαρίστηση ακόμα και όταν αυτά δεν μοιάζουν ευχάριστα.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα αφυπνίσουμε τη σωματοποιημένη φαντασία, την παιχνιδιάρικη διάθεσή, την αντίληψή, την απλότητα αλλά και τον αυθορμητισμό μας. Θα απαλλάξουμε τους εαυτούς μας από φόβους και διαθέσεις αυτοκριτικής μέσα από το παιχνίδι, τους αυτοσχεδιασμούς, τις σωματικές ασκήσεις, τα ομαδικά τραγούδια, τις ασκήσεις χαλάρωσης, εγρήγορσης και ρυθμού. Θα είναι μία δημιουργική διαδικασία επαφής με τις κρυφές αβίωτες ποιότητες μας και ταυτόχρονης ανάπτυξης μιας παιχνιδιάρικης σχέσης μαζί τους. Η κόκκινη μύτη, η μικρότερη μάσκα στον κόσμο, απελευθερώνοντας μας από τα δεσμά του «Εγώ», δίνει το έναυσμα για την ανάδυση του κλόουν μας και την ταυτόχρονη ανάπτυξη της σκηνικής του παρουσίας, της προβολής, του ρυθμού και της σχέσης του με το κοινό.

Σε αυτό το σεμινάριο θα γελάσουμε και θα κλάψουμε ακατάπαυστα, καταστάσεις που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε «βαθύτερα» ανθρώπινα όντα και δημιουργικότεροι άνθρωποι..

Πηγή: www.corfupress.com