Αρχική Πολιτιστικά «Σπέρνω παραμύθια φυτρώνουν ιστορίες»: Το νέο βιβλίο της Ξηρομερίτισσας Λένας Στρατούλη

«Σπέρνω παραμύθια φυτρώνουν ιστορίες»: Το νέο βιβλίο της Ξηρομερίτισσας Λένας Στρατούλη

31

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Λένας Στρατούλη “Σπέρνω παραμύθια φυτρώνουν ιστορίες”, των εκδόσεων ΑΠΑΡΣΙΣ. Το έργο περιλαμβάνει βιωματικές αφηγήσεις εποχής με τόπο αναφοράς κυρίως το Ξηρόμερο και την ιδιαίτερη πατρίδα της συγγραφέως, τον Αστακό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο βιβλιοπωλείο Αθηνών ΠΟΛΙΤΕΙΑ (και με ηλεκτρονική παραγγελία), καθώς και σε συνεννόηση με την κ. Στρατούλη είτε στο mail [email protected] είτε τηλεφωνικά στο 6977406384. Επίσης, στην Κέρκυρα, το βιβλίο διατίθεται στο βιβλιοπωλείο «ΠΛΟΥΣ»

Ένα μπουκέτο αληθινές ιστορίες, που από μέσα τους ξεπηδούν σα λουλούδια παραδοσιακά παραμύθια και τραγούδια. Ιστορίες γλυκόπικρες, γεμάτες ολοζώντανες εικόνες απ’ το παρελθόν, που πηγαινοέρχονται στο χρόνο ακολουθώντας τις ιστορικές, κοινωνικές κι οικονομικές συνθήκες της εποχής τους. Ιστορίες στη μνήμη οικείων κι αγαπημένων προσώπων, στη μνήμη των γυναικών άλλης εποχής και των εποχών που έφυγαν μαζί τους αφήνοντας το αποτύπωμά τους. Ιστορίες με παραμύθια και σαν παραμύθια για μεγάλους, που τους παρακινούν ν’ αναζητήσουν το παιδί μες στο μυαλό και στην καρδιά τους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Σύντομο βιογραφικό

Η Ελένη Στρατούλη γεννήθηκε το 1962 στον Αστακό Ξηρομέρου του νομού Αιτωλοακαρνανίας, όπου έζησε μέχρις ότου τελείωσε το Λύκειο. Σπούδασε στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών. Ζει από το 1984 στην Κέρκυρα, όπου εργάστηκε ως δικηγόρος μέχρι την συνταξιοδότησή της. Έχει ένα γιο, πτυχιούχο φιλολογίας.

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr