Συναυλίες Αφιέρωμα στη Βενετσιάνικη Μουσική

48

Το Σάββατο 13 Ιουλίου στο Γαστούρι και την Κυριακή 14 Ιουλίου στην Παναγία των Καρμελιτών (Τενέδου) στην Κέρκυρα, με διαφορετικό πρόγραμμα θα ψάξουμε όλοι μαζί την μουσική που δεν βρίσκεται στις νότες αλλά στο μεταξύ τους κενό.

Σε εκείνα τα ερωτοφωτόχτιστα κενά που φωτίζουν τις νύχτες και τις κάνουν ζωντανές μνήμες. Συναυλίες με κομμάτια από την βενετσιάνικη ιστορία από την Francesca Scaini soprano, την Giovanna Dissera Bragadin contralto και τον Luigino Favot πιάνο, που θα δώσουν μελωδία στην ιστορία..

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 13/7 θα είναι μία ενδιαφέρουσα περιοδεία μέσα στην βενετσιάνικη μουσική που ξεκινά με ένα ντουέτο του C. Monteverdi (μαέστρου της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου) συνεχίζει με δύο άριες του Α. Βιβάλντι για να ακολουθήσουν τα ‘’canzoni da battello’’ Τα βενετσιάνικα τραγούδια που ακούγονταν μέσα από τις γόνδολες στις γιορτές στο Grand Canal από το 1700. Μετά ένα αφιέρωμα στον R.Hahn, έναν εκλεπτυσμένο μουσικό, με τραγούδια στη βενετσιάνικη διάλεκτο, σε ένα ντουέτο από τον M. Malibran ο οποίος με τη Βενετία είχε έναν τόσο ιδιαίτερο δεσμό, ώστε οι Βενετοί να αφιερώσουν ένα θέατρο σε αυτόν. Για να τελειώσουμε με μια barcarola του Hoffenbach από την όπερα, ‘’Παραμύθια του Hoffman’’ που εξελίσσεται στη Βενετία.

Επίσης θα ακουστεί το ‘’Armolino’’ το κερκυραϊκό χορωδιακό τραγούδι με τους δυσνόητους βενετσιάνικους στοίχους του που γράφτηκε και τραγουδήθηκε από τους ναύτες των Ενετικών πλοίων, και αφού εγκατέλειψε την θάλασσα και τα βάσανα της. Στο κτ’ημα Βούλγαρι-Γατσουρι. Ώρα 21:00 είσοδος ελεύθερη

Πηγή: https://www.kerkyrasimera.gr/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%cf%85%ce%bb%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%ad%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%b5%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7/